Gezellig. Groen. Gastvrij.
Welkom in de nieuwe buurt van ’t stad.

Tussen het Lobroekdok en Park Spoor Noord groeit een bruisende nieuwe buurt met een groot centraal park. Vroeger was dit gebied het domein van de Antwerpse slachterijen. Nu wordt hier volop gebouwd aan een levendige wijk met een straffe toekomst.

Hier groeit een gastvrije buurt op mensenmaat. Een magneet voor studenten en ondernemers, lokale handelszaken, nieuwe eetplekjes en creatieve initiatieven. Nu al gelegen in de hippe côté van ‘t Stad. Straks zelf ook een nieuwe hotspot. Hier ben je op slag thuis in ’t Stad.

Tussen het Lobroekdok en Park Spoor Noord groeit een bruisende nieuwe buurt. Vroeger was dit gebied het domein van de Antwerpse slachterijen, binnenkort een levendige buurt op mensenmaat. Een magneet voor studenten, ondernemers en lokale handelszaken. Nu al gelegen in de hippe côté van ‘t Stad. Hier ben je op slag thuis in ’t Stad.

Slachthuis Antwerpen

Investeer nu in de buurt van morgen, geniet straks van een mooie meerwaarde

Wie hier een appartement koopt, investeert in een buurt met een plan. Een ambitieus plan, want zowel de site van de voormalige slachterijen als de ruime omgeving ondergaan een totaaltransformatie. Dat biedt een reëel perspectief op een sterk meerwaardepotentieel, zeker in combinatie met de centrale ligging in de tweede grootste havenstad van Europa.

Wie de afgelopen jaren de stadsontwikkeling in Antwerpen volgde, weet dat een opwaardering van een stadswijk zich meteen vertaalt in een significante stijging van de vastgoedprijzen. De prijzen van het vastgoed op het nabijgelegen Eilandje, zijn bijvoorbeeld tussen 2005 en 2020 met 300 procent gestegen.

Wie hier een appartement koopt, investeert in een buurt met een ambitieus plan, want zowel de site van de voormalige slachterijen als de ruime omgeving ondergaan een totaaltransformatie. Dat biedt een reëel perspectief op een sterk meerwaardepotentieel.

Want de opwaardering van een stadswijk vertaalt zich meteen in een significante stijging van de vastgoedprijzen. De prijzen van het vastgoed op het Eilandje bijvoorbeeld, zijn tussen 2005 en 2020 met 300 procent gestegen.

Slachthuis Antwerpen

Wonen in een warme wijk, vol leven, vol groen, vol toekomst

Kiezen voor deze buurt, is kiezen voor levenskwaliteit. Alles hier is ontworpen om alles uit het leven te halen. Sporten, winkelen, naar school gaan, lekker eten, ondernemen, ontspannen, spelen: het kan allemaal op één en dezelfde woonsite. Inspirerend wonen, in een groene parkomgeving.

Het grote centrale park heeft groene uitlopers doorheen de hele buurt. Overal waar je kijkt zie je bloemen en planten. Er komen pleintjes en bankjes om te keuvelen en veilige speelzones voor de kleintjes. Hier woon je overal vlakbij, te midden van vier hectare natuurlijke en open ruimte. En dat op een boogscheut van Antwerpen-centrum.

Kiezen voor deze buurt, is kiezen voor levenskwaliteit. Sporten, winkelen, naar school gaan, lekker eten, ondernemen, ontspannen, spelen: alles op één en dezelfde woonsite in een groene parkomgeving.

Het grote centrale park heeft groene uitlopers doorheen de hele buurt. Er komen pleintjes en bankjes om te keuvelen en veilige speelzones. Hier woon je overal vlakbij, te midden van vier hectare natuurlijke en open ruimte.

Groene Poort: hedendaags wonen aan indrukwekkende parktuin

Groene Poort is het eerste residentiële project van de nieuwe buurt. Een plek die voelt als thuiskomen, open en gastvrij. De ligging is ideaal, pal aan het bruisende Lobroekplein en het nieuwe park De Kalverwei. Een terrasje meepikken of de benen strekken in het gras? Vanuit de voordeur stap je zo het beste van twee werelden in.

Ben je op zoek naar een woning die de voordelen van de stad combineert met de luxe van rust en groen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Groene Poort biedt een ruime keuze aan appartementen en duplexpenthouses, afgewerkt met kwaliteitsvolle, duurzame materialen en oog voor detail.

Groene Poort is het eerste residentiële project van de nieuwe buurt. Een plek die voelt als thuiskomen. Gelegen aan het bruisende Lobroekplein en het nieuwe park De Kalverwei. Een terrasje meepikken of de benen strekken in het gras? Vanuit de voordeur stap je zo het beste van twee werelden in.

Groene Poort biedt een ruime keuze aan appartementen en duplexpenthouses, afgewerkt met kwaliteitsvolle, duurzame materialen en oog voor detail.

Slachthuis Antwerpen
Slachthuis Antwerpen Icon

Ambitieus masterplan in actie

Sinds de sluiting van het Stedelijk Slachthuis in 2006, lagen terrein en buurt er wat verweesd bij. Maar Stad Antwerpen is altijd blijven geloven in het enorme potentieel van de uitgestrekte site. Daarom gaven stadsbestuur en bouwheren Triple Living en Immobel opdracht tot het ontwerpen van een ambitieus Masterplan.

Het Masterplan beschrijft en ontwerpt de visie op de toekomstige buurt op het vlak van architectuur, aanleg van de straten, groen, openbaar domein en publieke voorzieningen. Ook de typologie en de functie van de gebouwen wordt hierin grondig beargumenteerd. Het is de blauwdruk voor 18 hectare nieuwe stad.

De Stad Antwerpen is altijd blijven geloven in het enorme potentieel van de uitgestrekte site. Daarom gaven stadsbestuur, bouwheren Triple Living en Immobel opdracht tot het ontwerpen van een ambitieus Masterplan.

Het Masterplan beschrijft en ontwerpt de visie op de toekomstige buurt op vlak van architectuur, stratenplan, groenzones, openbare en publieke voorzieningen. Zo ontstond de blauwdruk voor 18 hectare nieuwe stad.

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Slachthuis Antwerpen

Volg de buurt op de voet

De Damwijk waarvan deze buurt deel uitmaakt, is een uniek stukje stad. Een buurt met een hart voor cultuur, lekker eten en het goede leven. Trots op z’n roots en een open blik op nieuwe initiatieven. Hier blijf je op de hoogte van wat leeft in de buurt.

De Damwijk is een uniek stukje stad met een hart voor cultuur, lekker eten en het goede leven. Trots op z’n roots en een open blik op nieuwe initiatieven. Blijf op de hoogte van wat er leeft.

Ook wonen of investeren in de buurt van morgen?
Maak hier een afspraak.

Laat uw gegevens achter en we nemen contact op voor een persoonlijk gesprek.
U kan ons ook telefonisch bereiken om een afspraak te maken.

+32 3 290 88 88

*Verplichte velden
**Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.

Contact