Een buurt met fond en jus

Een buurt met fond en jus

Den Abattoir

Meer dan honderd jaar lang stond dit stukje van Den Dam vooral gekend om de slachterijen die huisden in de centrale slachthallen, en om de vele vleesverwerkende bedrijven aan de rand. In 2006 sloot het Stedelijk Slachthuis voorgoed de deuren, en in de nasleep daarvan ook het gros van de overige bedrijven op het terrein. Vandaag houden de vele vleesrestaurants en de inmiddels iconische hallen de herinnering levendig aan het roemrijke verleden van ‘Den Abattoir’.

Naar dynamische buurt

Stad Antwerpen en de bouwheren koesteren torenhoge ambities voor Slachthuis. De nieuwe stadsontwikkeling wil een divers en groen stukje stad worden, een bruisende trekpleister waar horeca en handel floreren. Een buurt naar het hart van de Antwerpenaren. Een wijk die voelt als thuiskomen. Een magneet voor creatief talent en vernieuwende initiatieven. De komst van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool en de creatie van (flex)werkplekken zetten hiervoor alvast de toon.

Groen leven

Goed leven in een leefbare buurt. Daar draait het hier om. Slachthuis krijgt bijna 40.000 m2 kwalitatieve publieke en groene ruimte, dankzij de aanleg van een park, een ‘speeldernis’, een centraal evenementenplein en tal van pleintjes, tuinen, zit- en ontspanningsplekken. Een uitgekiend stratenplan en ondergrondse parkings verlenen voorrang aan voetgangers en fietsers. Groen én centraal wonen in Antwerpen? In Slachthuis kan dat.

Buurt in volle ontwikkeling

In en om de wijk Den Dam is jarenlang sterk geïnvesteerd. Park Spoor Noord is inmiddels een populaire publiekslieveling. Op korte tijd vestigden zich hier ook een ziekenhuis en hogeschoolcampus. De Ijzerlaan werd heraangelegd en een nieuwe fietsbrug zorgt voor een snelle en veilige verbinding met Merksem. Maar dé grote omwenteling komt er ongetwijfeld met de overkapping van de Ring, die de stadsvergroening een enorme zuurstofinjectie zal geven.
SHS

Ervaren bouwheren

Slachthuis wordt ontwikkeld via een samenwerking van Triple Living en Immobel, allebei grote spelers op de markt en zeer ervaren in het bouwen van grootschalige (stadsontwikkelings)projecten. Duurzaamheid, kwaliteit en klantgerichtheid zijn waarden die beide ontwikkelaars met elkaar delen. Samen delen ze ook 150 jaar ervaring. Triple Living bouwt momenteel volop aan Nieuw Zuid in Antwerpen, Immobel aan de Leuvense stadswijk Vaartkom.

Triple Living

Immobel

Meer informatie

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.


    Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.